Recept

lördag 22 januari 2011

Sockerfritt hus!

Idag tog jag och rensade ut allt sockrigt i huset... jag menar verkligen ALLT! Wooh så mycket vi slängde, kylskåpet tömdes nästan helt och hållet. Se bar det av mot affären för att handla nytt, handlade för 1 500 kr!

Det är hemskt när man blir riktigt sockersugen och man vet att man har typ glass i frysen.... Då är det mycket bättre att slänga ut allt och bara ha nyttigt hemma, så slipper man problemet med att försöka hålla självkontrollen i styr! :-P

Gjorde en väldigt god squashlasagne idag till kvällsmat, är ett recept från GI, minns inte från vilken bok dock. Men här kommer receptet, receptet är för 4 personer! :-)

Squashlasagne

2 stycken stora squash
500 g köttfärs
1 st gul lök
1 klyfta vitlök
1 lagerblad
En burk krossade tomater
2 msk torkad basilika och oregano
½ dl grädde
1 paket mozarella

Börja med att skiva squashen på längden i tunna skivor, sprid ut dem på en plåt och salta ganska ordentligt så att vattnet dras ut. Hacka gullöken och vitlöken och fräs några minuter i olivolja, lägg upp det på ett fat och ställ åt sidan. Bryn köttfärsen, tillsätt sedan löken, krossade tomater, lagerblad och kryddorna. Salta och peppra, smaka av och låt koka i ca 10-15 min.

Skölj av saltet på squashen och torka dem med en handduk. Ta en smord form och lägg ett lager med squash i botten. Varva sedan ett laget med köttfärs, ett laget squash, ett lager köttfärs och till sist ett lager med squash. Häll sedan över grädden och smula över mozarellan. In i ugnen i ca 20-30 min eller tills den fått en gyllenbrun yta! Serveras med en god sallad. :-) Kanongott!!

Till efterrätt gjorde jag en kaka med dinkelmjöl, fiber havregryn, banan, apelsin, honung och lite annat smått och gott, helt utan socker! Recept på den kommer imorgon, har inte det i huvudet hehe!

Natta på er! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar