Recept

söndag 23 januari 2011

Dinkelbröd med äpple och kanel

Godmorgon!

Bakade nu på morgonen världens godaste bröd! Tänkte ge er receptet, det  är ett dinkelbröd med äpple och kanel! Detta tar lite tid att baka, har ett annat bröd jag brukar baka med filmjölk i, som inte behöver jäsa utan de är bara att slänga ihop allt och in i ugnen ifall men inte orkar vänta på jäsning, kommer inte ihåg receptet bara  för det var ett tag sedan jag bakade det, men ska leta upp det, sjukt gott! :-D



Dinkelbröd med äpple och kanel

25 g jäst
3 ½ dl vatten
1 tsk salt
...1 msk kanel
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
2 st grovt rivna äpplen
2 msk hela linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
9-10 dl dinkelmjöl
flingsalt

Blanda ut jästen i 3½ dl ljummet vatten, tillsätt salt, honung, olivolja, kanel, rivna äpplen, linfrön, rolrosfrön, pumpafrön och 9 dl av mjölet. Arbeta ihop med händerna och låt jäsa i 60 min, när degen jäst klart arbetar du in resten av mjölet, lägger den i en 1½ liters form som är smorjd med olivolja. Pensla med vatten och strö flingsalt på, in i längst ner i ugnen på 225 grader i 20 min! Klart! ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar